Hej verden!

Hvad er Sous Vide?

Nu tænker i sikkert, hvad i alverden er Sous Vide? Sous Vide er en fransk måde, at tilberede mad på, og betyder på dansk “under vakuum”. Navnet kommer også til udtryk, i selve måden man laver maden på, som nemlig er ved, først at vakuumpakke f.eks. kød. Når kødet så er vakuumpakket, skal det ned i en gryde eller et kar med vand. Herefter finder vi vores Sous Vide stav frem, og sætter den ned i gryden, hvorefter Sous Vide staven opvarmer vandet i gryden, samtidig med at vandet roteres, så den ønskede temperatur i vandet vedligeholdes, gennem hele tilberedningen.

Sous Vide er blevet ekstremt populært herhjemme, og der findes også mange forskellige Sous Vide produkter på markedet, med mange forskellige egenskaber og funktioner. Der findes både produkter, som er ekstremt velegnet til privat brug hjemme i køkkenet, og der findes Sous Vide produkter, som er mere velegnet til professionelt brug, f.eks. i restauranter. Uanset hvilken maskine man vælger at købe, er der garanti for, at man får et produkt, som er i stand til, at fremstille ekstremt mørt, saftigt og lækkert kød, til enhver anledning. Hvis man ikke er fan af, både at skulle have en gryde og en Sous Vide stav frem, hver gang man skal tilberede mad, er det heldigvis også en anden løsning. Denne løsning hedder en Sous Vide vandovn. En Sous Vide vandovn fungerer nemlig både som en gryde, og en Sous Vide stav på samme tid. Vandovnen er nemlig udrustet med en selvstændig beholder, hvor vand og råvarer kan tilsættes, og vandovnen varmer så vandet op, og cirkulerer det i takt med, at maden tilberedes. Sous åbner altså rigtig mange forskellige og spænende muligheder for madlavning, som man med fordel kan eksperimentere med.

På den måde er man altså garanteret et lækkert måltid, hver gang der tilberedes mad, med denne metode.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej verden!